Ligger nu i soffan efter 1 timmes städning. Puts o plock här och där. I köket har vi en bänk som förr försökte likna en köksö. Nu är det bara en bänk. På den finns en fin duk, fina små ljusstakar med doftljus i. Men dom syns inte. Över allt detta ligger räkningar, papper om tillfällig föräldrarpenning, nycklar, kalaskort, påskkort, halsband, julkort, sytråd, nålar, lego, ficklampa, spel, en kjol, griptång, ugnsform mm mm. Allt det där huller om buller i en hög. Ovanpå den fina duken och dom fina ljusen. Ibland har jag ställt dit en fruktskål, men dom försvinner och hittas senare av flugor, myror eller människor pga doften av något ruttet.

På den bänken hittade jag ett papper från banken som skulle vara TryggHansa tillhanda den 9 mars 2012. Nåja, det var i år i alla fall. Jag stoppade ner det i ett kuvert och skrev TryggHansas adress på det. Så nu ligger det brevet där igen, i en annan form. Påväg till TryggHansa.

Jag hann avsluta detta innan jag nös och vätte ner trosan. Dääm! Byta trosor. Justja. Fan glömde tömma tvättmaskinen igår. Tvätten som jag kört "sköljning" på 3 ggr. Tog ut ett par trosor, nästan torra, dom luktade inte mögel än så jag tog på dom och körde resten på en fjärde sköljning.

Oj, där bland tvätten låg pojkens läxmapp. DÄR var den. Ogjord 2 v i rad. Inte hans fel. Stackarn. Lägger fram den på bordet för att inte glömma att den ska göras IDAG. Där på bordet ligger hans trasig lerskål. Tar fram lim och börjar limma. Kladdigt, måste tvätta händerna. Går inte bort. Torkar händerna i diskhandduken som också blir kladdig, slänger den i tvättstugan. Oj där ligger en täckjacka. Vinterkläderna måste ju bort nu. Skorna också. Lägger allt i trappan, bär upp det sen.

Sommarkläderna måste fram också. Går upp o drar fram lådorna med sommarkläder från klädkammarn. Oj, glömde vinterkläderna där nere.

Sommarkläder... Däääm! Sommarbrallorna jag beställde som inte passade för 4 veckor sen ligger ju nånstans, packat i en postpåse. Justja, på diskbänken. Lägger fram den närmare diskbänkskanten så den ska synas bättre. Lägger brevet till TryggHansa där också. Så det inte kommer bort.

Nu är jag rätt slut! Ligger i soffan och tar igen mig. Den nysköljda tvätten torkar/möglar i maskinen, både vinterkläder och sommarkläder ligger framme, här och där, den trasiga lerskålen är ännu trasig OCH kladdig, hela huset är stökigare nu än innan jag började städa. Men jag är som sagt rätt slut. Kaput!

Tur jag snart får jobba igen så jag får lite struktur i mitt liv.

7 kommentarer

MOLLY BERGSTRÖM - Uppsala

21 May 2012 15:08

Nej det har jag inte :) tur att jag inte börjar bli gråhårig än (även fast det känns så haha)

CASSANDRA - SÄJLER LINNEN MED FINA TEXTER!

21 May 2012 15:17

sv; hihi tack sötis :D

Ljungdahlskan

21 May 2012 15:21

Jag känner faktiskt igen det där. Jag har ingen vidare struktur jag heller på tillvaron!Hoppas du har en bra måndag iaf!

Mrmadhawk.se

21 May 2012 15:29

Kan du inte bara sluta att kommentaera på seriösa hockeybloggar är du snäll? Om du håller din fjortisblogg för dig och ger fan i seriösa bloggar.

Vh Johan

▲ L I N D A

21 May 2012 15:50

sv: ja :) vilken var din favvo?

MARIANATHALIE

21 May 2012 17:01

Haft en bra start på veckan? :)

kat

21 May 2012 19:58

Okej, förlåt Mrbadhawk :-(

Linda; de två översta raderna var snyggast.

Tack marianathalie, det kunde vart bättre.

Kommentera

Publiceras ej