Igår städade jag. Jag städade, och grät en skvätt. Sen sov jag.
Idag vaknade jag. Trött, och såg framemot Nyhetsmorgon i soffan.

Men enligt bilden ovan;
1. Blöt handduk i soffan. Brevid en svettig strumpa. 3 stycken strumpor till, utanför bild, svettigare och har ingen samhörighet med strumpan i bilden.

2. Två svettiga strumpor under torkställningen tillsammans med en fläkt. Vem har lagt omkull den? Ska den inte stå? Sladden är i, så den torde vara använd. Den har stått där sedan 13 september och jag torkar INTE tvätten med den. Kanske någon la omkull den för att torka de svettfuktiga strumporna?

3. Jag kan inte riktigt tyda stöket. En tygpåse med något i, en Ikea säck med något i. Jag vågar inte titta djupare... På samma plats låg för ett par veckor sedan en trasig bordslampa med avföring i. Jo det är sant, rinnande bajs - inne i en lampskärm.

4. På en raritetsmöbel från 1934 står ert Sverigepaket. Jag erkänner mig skyldig. Där samlar jag saker som ska skickas norrut till jul. Ovanpå ligger ett par svettiga träningstights, en trasig julstjärna i papper. Och något annat som ingen - absolut ingen vet vad det är och vart det ska.

5. Brevid rariteten på golvet i lagom snubbelhöjd ligger två lamp-ramper sedan 19 september och fyller sin funktion, vilken funktion vet jag dock ej.

6. Någon av de 540 eleverna på barnens skola har glömt sina gymnastikskor i omklädningsrummet. Av säkerhetsskäl eller omtänksamhet togs dessa hem till oss. För härifrån kommer de säkert i rätta händer. Och för att ytterligare öka säkerheten så la vi dom alldeles intill ett trasigt skoinlägg i vår hall. Vems skoinlägg det är vet ingen, men det kan vara mitt. Så det får ligga kvar där.

7. Framför skafferiet ligger en  fotbollsstrumpa. Den är hård och stel och svår att sträcka ut för att ens kunna tyda att det är en fotbollsstrumpa. Ingen har kunnat tyda om det är storlek 36 eller 41. Så vi kan inte döma någon skyldig. Den får ligga kvar tills motsatsen är bevisad.

8. Det här är en köksbänk. En gång i tiden bredde jag smörgåsar där. Sen började det kännas ofräscht. Så jag köpte en fin vas och en tygblomma som fick pryda stället. Den får numera inte plats där bland xboxkontroller, deodoranter, halsband, sårsalva, nycklar, strumpor, stressboll och mascara. Men en gång kunde man bre mackor där.

9. Den som söker han finner - precis var som helst hemma hos oss. Mina nya trosor kan fyndas bland rester från julklappspapper och fjärrkontroller. Känner du att du saknar nåt från ditt hem så är du välkommen att komma och leta hos oss. Vad som helst kan med stor sannolikhet hittas här. Men hur det kom hit kommer ingen att kunna svara på.

Och soffan, den var alldeles för fuktig av blöta handdukar och svettiga strumpor. Samt full av allergena hårtussar för att jag skulle kunna lägga mig, eller ens sätta mig där för att se Nyhetsmorgon.

Fotnot:
Detta har ingenting med min ADHD att göra.
förbannelse, jul, städa, stök,

3 kommentarer

Ann

16 Dec 2015 15:48

Så uppfriskande att läsa! Skönt att allt inte är tillrättalagda perfekta instagrambilder och facebookstatusar!

Ann

16 Dec 2015 15:48

Så uppfriskande att läsa! Skönt att allt inte är tillrättalagda perfekta instagrambilder och facebookstatusar!

Nina Frogner

17 Dec 2015 06:50

Härligt inlägg. Ler o skrattar om vartannat. Du kan verkligen konsten att fånga mitt intresse 😊

Kommentera

Publiceras ej