När du har ont i magen eller är lättretlig kanske du inte omedelbart misstänker att du har drabbats av en depression.

Men faktum är de här signalerna är lika relevanta som mer klassiska tecknen, som känslor av hopplöshet eller sorgsenhet.

Här redogör experterna för nio mer oväntade varningssignaler som du bör vara uppmärksam på.


http://www.expressen.se/halsoliv/psykologi/9-ovantade-tecken-som-visar-att-du-ar-deppig/

Det är intressant det där. Och jag undrar vad det är som gör det så svårt att förstå att man är deprimerad?

Jag fortsätter själv att hävda att jag inte är deprimerad, för det är jag inte (hur jag nu kan veta det). Alla har ju upp och nedgångar och man påverkas av olika omständigheter i livet. Det kanske händer tråkiga saker omkring en, skilsmässor, sjukdomar, arbetslöshet, kuggade tentor, ofrivillig barnlöshet, dålig ekonomi osv. Det är väl ganska självklart att man inte orkar hålla humöret uppe hela tiden. 

Trots motgångar och svårigheter i livet har nog de flesta något positivt eller bra att hålla fast vid. Något som håller en flytande, eller håller humöret uppe. Något att vara tacksam över. Men jag vet att det är svårt. För det tunga är alltid mycket tyngre än vad det lätta är lätt.

Ovanstående artikel är väl värd att läsa. Just för att jag tror att depression är så mycket vanligare än vad vi tror. Och många är deprimerade utan att egentligen förstår det själv. 
Men själv fortsätter jag hävda att jag INTE är det 😆 
Jag har PMDD, jag har ADHD, jag har troligtvis ätstörning UNS, och troligtvis också någon typ av ångestsyndrom. Så, okej, ibland är jag deprimerad (innan mens). Men jag har ingen depression.

Jag förespråkar inte för SSRI eller andra mediciner, jag förespråkar heller inte diagnossättning eller utredningar. Men jag förespråkar förståelse - för sig själv och andra, samtal, stöd, kunskap men främst, återigen förståelse! PMDD, adhd, buksmärta, depression, förkylning, förståelse, ilska, irritation, magont, medvetenhet, ryggvärk, sorg, stress, ångest,

5 kommentarer

♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

12 Jan 2016 12:55

Intressant läsning!

Nina Frogner

13 Jan 2016 18:30

Så mycket man kan förändra med hjälp av sin kost. Det vet man oftast men i verkligheten glömmer man lätt bort det.
Jag fick rådet av min läkare att äta antidepressiv medicin för jag var deprimerad sa han... Det var jag inte. Jag var trött. Jag var undernärd. Jag var orkeslös pga arbetssituationen. Jag var INTE deprimerad.
Han gav sig inte men jag stoppar inte i mig medicin som jag känner kan göra mer skada än nytta! Med kostomläggning och annan typ av tankemönster insåg även läkaren att jag inte va deprimerad.

Det är viktigt att ta kroppens signaler på allvar och skynda långsamt.

Svar: Precis! 👍
Cattastroph

Anonym

16 Jan 2016 01:06

Vet av erfarenhet att medicin oxå räddar liv.
Jag hade inte klarat mig utan den när jag fick min första djupa depression.

Nina Frogner

16 Jan 2016 17:13

Jag menade inte att medicin ska förkastas. Jag förstår att man inland behöver ta mediciner för att vända ett dåligt mående. Det är bra att det finns. Men jag är oxå övertygad om att man behöver behandla själva kärnan till depressionen o inte enbart symtomen. Hoppas du Anonym mår bättre nu!

Hanna

17 Jan 2016 15:12

Intressant det där ju. Tycker det är så himla svårt att veta om man verkligen är deprimerad eller "bara" är nedstämd. Hur vet man skillnaden liksom...

Kommentera

Publiceras ej