Läser en hel del om adhd och kost. Får nyhetsbrev från netdoktor och i det senaste var en artikel om adhd och kost. Personer med adhd är ofta överviktiga, de har en sämre kosthållning och föredrar skräpmat i större utsträckning än de som inte har adhd. Varför det är så verkar ingen säkert kunna svara på.

Både jag och min son har samma ätbeteende. Vi äter mycket, stora mängder alltså utan att bli mätt. Mättnaden kommer senare. Proppmätt, spyfärdig. 

På fredagskvällarna sitter vi i soffan och äter chips och ostbågar. Vi kan sitta med varsin skål i famnen. Djupt försjunkna i något TV program. Äter och äter och äter. Tills någon annan i familjen uppmärksammar detta och säger ifrån, för att själva få lite grann. Vi båda kan "råka" äta upp allt, trots att vi är flera som ska dela. Det är inte alls meningen... Man blir besviken på sig själv.  

Jag är vuxen, han är ett barn. Jag har kunskap om nutrition o näringslära, vet vad som är nyttigt och vad som är onyttigt. Han har inte samma kunskap.

Därför finns inte kakor, saft, läsk osv i våra skåp. Chips, läsk o godis är strikt begränsat till helgerna. Maten är nyttig och innehåller grönsaker. Men mängden av alltihopa blir alltid för stor. När kvällen kommer skriker han av hunger och det han vill ha är bullar, glass, tårta, bakelser vad som helst bara det är sött. Trots att han vet att det aldrig finns hos oss.

Trots kunskap i näringslära så är det för jävligt svårt att hålla sig till den.

Men kanske det skulle vara ännu värre om jag inte hade kunskapen, och bara suget?

adhd, hälsa, kost, ned, nutrition, näringslära, sug, ätstörning, överäta,

1 kommentarer

maasen179

17 Mar 2015 06:41

Absolut ett beteende som känns igen! :)

Har dock blivit mycket bättre efter att jag började med medicin. Och blev ännu bättre när jag skar ner på koffein!! Känns som att mitt extrema missbruk av Coca-cola triggade även annat sug.. Vet inte om det kan stämma, men det känns så i alla fall och det funkar för mig, så... :)

Kommentera

Publiceras ej