Vispa ihop en fluffig röra av ADHD. Låt stelna. 
Bred över ett lager PMDS/PMDD.
Toppa med BED.
Krydda med lite GAD och hypokondri.


ADHD = hyperaktivitetssyndrom med uppmärksamhetsstörning. 
PMDS/PMDD = en monstervariant av PMS.
BED = binge eating disorder, hetsätningsstörning.
GAD = generaliserat ångestsyndrom.
HYPOKONDRI = En ständig rädsla att bli allvarligt sjuk eller tro att du redan är det. För att bekräfta detta letar du efter symtom på kroppen och läser mycket om tillstånd på nätet.   

  baka, bokstäver, kaka, röra,

  7 kommentarer

  Sara Haggårds Andersson

  08 May 2015 10:04

  Tack lite förklaring på BED och GAD.

  ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

  08 May 2015 10:35

  Förstår känslan men tänk på hur fantastisk du är! Du är inte dina diagnoser. Du är du, men med en diagnos. Jag vet hur lätt det kan vara att bli sin diagnos, för jag blev min ångest ett tag och identifierade mig med den, men vi är så mycket mer än så! Du är stark och bra exakt som du är!

  Svar: Tusen tack för dina värmande ord! ❤️
  Cattastroph

  ♀ R E V O L T E N ♀

  08 May 2015 18:32

  Det är mycket det där, men bokstäverna gör dig inte till en sämre människa för det. Du är inte diagnoserna, du är du med diagnoser. Det är lätt för omgivningen att sätta dig och diagnoserna som synonymer, men du ska aldrig sätta sig själv som synonym till det. För du är mer än ett packet av diagnoser och bokstäver. Alla har svårigheter, man ska inte definiera sig efter sina svårigheter och brister. Man är mycket mer än så. Se dig själv som dig, inte som vad som står på dina papper. <3

  Svar: Tack för dina fina ord! ❤️ Du har helt rätt och jag "vet" ju det egentligen, men vissa dagar med fler motgångar än andra dagar drunknar man nästan i bokstäverna. Men jag är ändå glad att jag har dom på nåt sätt. Och insikten... så jag kan jobba på det. Livet ska inte vara för enkelt! 😘
  Cattastroph

  ♀ R E V O L T E N ♀

  08 May 2015 22:38

  Jag kan tycka att det är jätteviktig att inte sätta bokstäverna och sin egen person som synonymer. Det är jätteviktigt att jobba på. För det blir lätt så att man inte låter bokstäverna förklara hur man är utan de blir en mall av hur man bör vara :0 alltså jag håller på med en screening, och jag har känt att mitt beteende har ändrats. Förut då jag kände ngt så var det mer "amen skärp dig nu, nu ska du bete dig som folk" och så gjorde jag det. Nu när jag är relativt säker på att jag har ngt, har det blivit som att jag skyller på den. Och då blir det lätt att det blir en begränsning. Och det är nog det värsta jag kan tänka mig :0 att en omedveten följa en diagnos ist för att utvecklas så som jag kan. Vet inte riktigt hur jag ska förklara mitt tänk så det går att förstå, men jag hoppas du förstod vad jag menade haha. Annars kan du alltid fråga om du inte fatta xD

  Och jag venne om du sett mitt svar på min blogg men, tack så mkt för de orden. De värmde att höra. Alltid kul då ngn faktiskt uppskattar det man gör ^^

  Svar: Tack! 😀 ja jag fattar och du har helt rätt. Alla bokstäverna är relativt nya för mig, så det är väl en liten "kris". Däremot så mår jag bättre nu än förr på det viset att jag inte blir så arg o besviken på mig själv längre som jag kunde bli förr. Och som sagt; jag skulle ändå inte vara utan dom. Jag är jag, och jag vet att jag är uppskattad av många, så som jag är.
  Cattastroph

  ♀ R E V O L T E N ♀

  09 May 2015 11:25

  bra!^^

  Skogsraah ☾

  09 May 2015 13:59

  Åh, jobbigt... Själv har jag GAD. Intressant att få en närmare beskrivning av det andra!

  Ina

  10 May 2015 07:24

  Hej,

  Roligt att du gjorde avtryck i min blogg och att du gillar den.

  Jag vet på ett cirkus vad du tampas med men jag har nog ändrat lite uppfattning kring en del psykologiska diagnoser.
  Har själv blivit diagnostiserad med GAD en gång i tiden och idag finns det inte en tillstymmelse till den diagnosen i mig. Jag har även blivit diagnostiserad med depression, jag är en oerhört positiv och humoristisk person. Totalt feldiagnostiserad.

  Efter min resa det senaste 1 1/2 året så har jag faktiskt ändrat min uppfattning kring bl.a depression, GAD, PMSD och ADHD.

  Jag lider fortfarande lite av PMSD men resten är "läkt".

  Du får jätte gärna följa min resa och fråga hur mycket du vill, jag vet att man kan förbättra ;)

  Får jag passa på att fråga:
  Har du tagit prover på din sköldkörtel, dina hormoner och binjurar??

  Igen, roligt att du hittade till mig så jag kunde hitta till dig :)

  // Ina

  Svar: Åh vad härligt att höra! Yes, jag har kollat thyreoideastatus måååånga ggr, också hormoner och binjurar. Ett par ggr under ganska lång tid tillbaka.
  Jag tänker att GAD, BED och hypokondrin inte är något bestående, det kan jag nog "jobba bort" och håller på.
  Tack för dina ord! ❤️
  Cattastroph

  Kommentera

  Publiceras ej