Ingen människa kan allt om adhd (inte heller om as/asp eller någon annan npf). Jag kan mycket i alla fall. Jag är påläst, har massor med erfarenheter i ämnet och jag tycker att det är rätt enkelt att "döma", ajabaja! Jag skulle kunna peka ut personer i min omgivning som har adhd. Men jag är försiktig med det. Jag fattar att det inte är så uppskattat att få den bedömningen av mig. 

Ibland gör jag det i alla fall, för den som jag tror att kan ta det, utan att fysiskt gå till attack mot mig i alla fall. ;-) Någon har blivit upprörd, någon tog det till sig, gjorde en utredning, fick diagnos och medicin. Någon blev enormt lättad av insikten, och från att aldrig tänkt i de banorna nu faktiskt förstår att hennes problem nog bara är adhd. Är på gång med utredning. Insåg också sitt barns bekymmer. La i hop pusselbitar och nu hoppas vi att både mor och barn får den hjälp och lösning som jag fått.

Det är lätt att man känner sig rätt värdelös när man har adhd. Genom livet har man mest kanske ställt till med dåliga saker, varit en jobbig kompis och en belastning för familj och anhöriga. Då känns det nog extra bra att kunna göra något bra för någon annan. Fatta då lyckan när man faktiskt lyckas och faktiskt gjort det rätta. 

Jag har alltid, genom livet varit omhändertagande, hjälpt och ställt upp. Men ibland har det blivit fel. Jag har trampat folk på tårna. Överöst dom med tips och råd så effekten blivit den motsatta, trots att intentionen alltid varit god. Men med livet lär man sig (även med adhd - dock lite långsammare) att bita sig i tungan och backa ibland.

"Rätt person på rätt plats", det är då man kan göra stordåd (oavsett diagnos).  Jobb kan vara svårt när man har adhd. Men om man följer sitt hjärta (vilket man med den diagnosen ofta gör), ser sina fördelar och intressen så är det lättare att hitta sin plats i yrkeslivet. 
adhd, diagnos, jobb, råd, tips, utredning,

1 kommentarer

pollysvensson.blogg.se

11 Mar 2015 18:11

Bra skrivet. Hoppas det är bra med dig =)

Svar: Tack! Bara fint. Hoppas allt är bra med dig med! 😃
Cattastroph

Kommentera

Publiceras ej