BUP besök gör vem som helst förvirrad och fundersam. I snart 4 år har vi besökt stället med jämna mellanrum. Sedan starten har vi önskat hjälp med strategier, hjälpmedel osv för att underlätta vardagen för vårt barn. 

En föräldrautbildning i strategier är det vi fick. Med tips o råd hur man hanterar en adhd-unge. Värdelöst! Allt det där hade vi redan testat utan framgång, men lyckligtvis hittat andra sätt som fungerade för vårt barn. Tex att låta honom spela TV-spel det sista han gör innan han sover. Det får honom att koppla av och varva ner. Men nej så kan man inte göra, det kan inte fungera, inte för någon. Så FÅR ni inte göra. Då somnar han inte. Nä, det gör han inte lätt, men om han inte spelar utan gör något annat kommer han inte ens i säng, för än alldeles för sent och har lika svårt att somna som när han spelat just innan. 

Kedjetäcke har vi önskat. Men tyvärr, det förskrivs och utprovas av arbetsterapeut och på BUP finns ingen arbetsterapeut. "Men ni kan ju försöka med vårdcentralens arbetsterapeut".
Nä tyvärr hon gör inte sånt, då måste det först göras en utredning i hemmet. Ja men välkommen då!
Nej tack, det finns ingen möjlighet. Ni får vända er tillbaka till BUP.
Okej, vi ger upp.

Vi får en ny sköterska då den förra gått i pension. Vi kommer överens att testa avsluta medicinering efter 3 år för att se hur han funkar. Nöjt barn. Men det funkar inte i skolan. Uppmärksamhettsstörningen blir för tydlig. Han är på tok för trött och behöver få ordning på sömnen. Ja snälla hjälp oss!

Han behöver hjälp med strategier och så lära sig att använda hjälpmedel som appar, tavlor, lappar. Ja tack!

"Har ni provat kedjetäcke och appar?" Frågar vår nya behandlare (socionom). Nej, för sånt ordnar en arbetsterapeut.
Ja men då ordnar jag kontakt med vår arbetsterapeut. MEN det behövs ju en utredning i hemmet.
JA MEN VÄLKOMMEN HEM TILL OSS HAR JAG JU SAGT! ... Så det finns en arbetsterapeut?!?!! 
Ja men självklart, MEN hon måste ju göra en utredning i hemmet...
Aha, problem?

Ja det tar ju en väldans lång tid. Så lång tid så han hinner bli vuxen, så det är nog bäst att vi återinsätter medicin OCH något för sömnen. 
Jag vill inte mata mitt barn med sömnmedicin om det kan hjälpa med kedjetäcke! 

Tiden går. I 2 månader har vi väntat på licens från Läkemedelsverket för att få mata vårt barn med Melatonin, som egentligen inte ens är en medicin, utan ett naturligt hormon man har i kroppen, vissa i för små mängder.
Melatonin köper man i konsthandeln och matvaruaffärer i Finland och USA tex. Men i Sverige är det ett licenspreparat. Utan biverkningar.

Väntar, väntar och väntar... Undrar om hon finns den där arbetsterapeuten? Undrar om licensen kommer att godkännas? Kommer han att få sova ordentligt nångång?
BUP, adhd, melatonin, npf, sömn,

1 kommentarer

Anitha Östlund Meijer

09 Mar 2015 09:11

Hejsan
Tack för kommentaren. Nu har jag lagt in länken till din sida på min blogg så jag kan följa dig.
Du skriver så bra om ämnet.
Ha det gott

Svar: Tack! Vad glad jag blir. Jag skriver om det som engagerar mig, men bra..? Kul och höra. Det är lite svårt att veta om läsarna förstår då jag vet att jag har svårt att hålla tråden. Tack så mycket!
Cattastroph

Kommentera

Publiceras ej