Sent igår kväll, strax innan stängning var jag på coop och handlade. Hade fått en liten extra slant på kontot och efter seminarium, föräldrarmöte, middagslagning och skjutsning till matcher så var jag inte på coop för än strax innan stängning. Handlade massor! På listan stod 10 saker, men jag köpte typ 40. Förutom all nödvändig mat köpte jag;

en batteriladdare med 4 batterier

eltandborste åt sonen

2 flaskor sköljmedel (lyxvara)

3 paket kaffe (då känner man sig rik)

Ost (lyx pålägg, smör räcker)

Finn Crisp och flatbröd (lyxbröd som jag inte får ont i magen av)

10 pack hårnålar

10 pack hårsnoddar till dottern

Det där innebär för mig lyx. Batteridrivna saker packar vi ner och gömmer på vinden när batterierna är slut, sköljmedel klarade man sig utan förr också eftersom det är en ny uppfinning, kaffe kan man få hos grannen, ost innebär också lyx, man får unna sig ibland - till jul till exempel. Hårnålar och hårsnoddar plockar man på gatan, det är alltid någon som tappar. Tvättar upp dom med lite schampo bara. Nu lyxade jag dock till det med nya, som glittrade till min stackars dotter.

I bilen finns majblommor överallt, på solskydden, nackstöden och i taket. Sex, sju, åtta stycken i allafall. "För dom fattiga barnen i Sverige". Unicef och sånt har vi inte råd att stödja. Men majblommor köper vi eftersom pengarna går till våra barn. MINA barn alltså, som aldrig får ost på mackorna, som får mjölk bara i skolan och till havregrynsgröten hemma. Som bara får lördagsgodis den sista lördagen varje månad. Som inte har skor som passar. Undrar när vi kommer att få smaka på dom pengarna?

Jag har inte ätit frukost på de senaste månaderna, kaffe med lite lite mjölk i bara. För att återgå till gårdagen och coop! I morse skulle jag duka fram fika. Hade längtat så efter finncrisp med ost på, hela natten. Kudden dröp av saliv. Gick ner och skulle duka fram. Skafferiet var tomt. Finn Crisp o flatbrödet var borta. Lika så osten, batteriladdaren, eltandborsten, sköljmedlet och hårattiraljerna. Alla lyxvaror var borta!

Jag frågade Gud om han straffar mig för nåt? Var har det försvunnit. Inte ett spår, inte en smula. Sköljmedlet också. Det var någon som inte bara var hungrig... 
Hittade kvittot. Jodå jag hade betalt dom där sakerna 870:- nånting sånting kostade lyxen.

ÄHUM! Något annat jag också unnade mig var en glass, en Marianne som bara finns på coop. Tänkte och tänkte, gick av och an, precis som professor Baltazar. Och så kom jag på det. Jag packade in vara efter vara efter vara efter vara efter vara efter vara efter vara ungefär till vara nummer 29. Sen kom GLASSEN och jag gav mig på den. Vill inte kalla det lyx. Det är ett missbruk. Jag köpte den i smyg och skulle smygäta den inne på coop. Fick bråttomt, dom skulle ju stänga och ingen fick veta att jag köpt glass. Ingen fick se mig äta glass. Vräkte i mig glassen samtidigt som jag styrde ut varorna i vagnen. Minns inte hur glassen smakade.

Det var den! Den som kom ivägen för de andra varorna. Lyxartiklarna. Vad säger mig detta?
Lyxartiklarna var överflödiga? Jag var inte värd dom? Någon annan behövde dom bättre och fick bära hem en lyxpåse? Eller snurrar det bara för fort i min hjärna?

5 kommentarer

Anna

22 May 2010 10:28

NEJ, är det sant? Glömde du hela påsen? Gaaaaah.. det gjorde typ ont i mitt hjärta. =/

Systeryster

23 May 2010 18:51

Gick du tillbaka dit? Kanske nån lämnade in den? Kanske nån personal såg den? Annars: Gör aldrig om det!

Cissi

23 May 2010 19:36

Stackars dig! En fattig student ska inte behöva råka ut för sånt...j-a glass =)

Cattastroph

23 May 2010 23:03

Henke hittade en coop påse i bilen! :-) Tur att det var lagomgrader för innehållet under det dygnet! Jag är i allafall bra på packa.

Mary

24 May 2010 13:37

3 pack kaffe och ost ÄR värsta lyxen här med!En gång lyxade jag till det och köpte lax som jag glömde packa med mig. Bara det lyxigaste blev kvar. Hur märkligt är inte det!? Hur virrig får man bli innan man klassas som dement? Du som vet :)

Kommentera

Publiceras ej